top of page

Få hjælp nu!

Her kan du klikke videre og læse om:

Sådan kan du få hjælp her og nu:
  1. Du kan selv henvende dig til krisecenter Hjemmet, enten telefonisk eller direkte og anonymt ved døren Klosterstræde 10, 4800 Nykøbing F.

  2. Du kan også blive henvist af din sagsbehandler, gennem politiet, lægen eller skadestue. Du kan også få en veninde eller et familiemedlem til at ringe først, hvis det gør det lettere for dig.

  3. Hvis du har brug for at komme langt væk, samarbejder vi med alle andre krisecentre i landet, og vil hjælpe dig videre.

 

Når du henvender dig på krisecentret, hvad sker der så?
  1. Vi starter med en samtale, for at høre din historie og i fællesskab finde ud af hvad du har brug for.

  2. Du behøver i første omgang ikke at fortælle hvad du hedder, eller hvor du kommer fra. Du kan forblive helt anonym.

  3. Sammen finder vi ud af, om du har brug for et sted at være i en periode, et godt råd eller et samtaleforløb.

  4. Somme tider, når det er nødvendigt, hjælper vi dig med at planlægge flugten. Her kan vi også hjælpe dig videre til et andet krisecenter.

  5. Har du brug for et sted at være i en periode, og vi har plads og vi skønner vi er det rigtige tilbud til dig, kan du flytte ind med det samme.

  6. Du kan ikke flytte ind, hvis du er aktiv misbrugende eller har en svær psykiatrisk lidelse.

Husk en ting, hvis du er i tvivl om du skal søge hjælp, så gør det. Det er første skridt på vejen til et nyt liv uden vold!

Hvis du har mulighed for det, så husk at medbring dine personlige papirer og lidt tøj til dig selv. Har du børn, så husk at medbring deres vigtigste stykke legetøj, sutteklud eller pude, det kan betyde meget for dem.

Når jeg så får tilbudt et værelse og flytter ind, hvad så?

Du vil i første omgang få al den ro og omsorg du har brug for. Du vil møde andre kvinder, i samme situation som dig, du er nemlig ikke den eneste kvinde der udsættes for vold.

I den første periode har du brug for at reagere. Du kan reagere på flere forskellige måder. Fx. at du bliver meget ked af det, bange eller vred, og det er helt ok. Du kan have mange spørgsmål, du gerne vil have svar på. Du kan have brug for at fortælle din historie mange gang, i forsøget på at forstå eller få svar på dine spørgsmål. Det kan også være du bare har brug for tavshed og ro.

Vi forsøger at hjælpe dig med alle de praktiske spørgsmål og problemstillinger der melder sig. Vi tager en ting ad gangen, og den vigtigste først. Det kan være alt fra sygemelding, jobcenter, bolig, institutioner, økonomi, børn, samvær mm.

Det er dig der bestemmer, og vi støtter dig.

Du skal vide, at når du er indskrevet, kan ingen rette direkte henvendelse til os og søge oplysninger om dig, dine børn og dit ophold. Du vil altid blive involveret.

Hvad koster det mig at bo på Krisecenter?

Har du faste udgifter til egen bolig, eller bidrager du til fælles udgifter, skal du som udgangspunkt ikke betale noget for dit ophold.

Har du ikke faste udgifter, skal du betale 85.- kr. pr. Dag, svarende til ca. 2500.- kr. pr. md.

Hvad kan Krisecenter Hjemmet ellers hjælpe mig med?

Vi kan i første omgang tilbyde dig et trygt sted, hvor ingen kan få fat i dig, hvis du ikke ønsker det. Vores dør er altid låst, og der kommer ingen på besøg i huset.

Alle børn der flytter med deres mor på krisecenter tilbydes samtaler hos vores psykolog. Det koster dig ikke noget og børnene får et rum til at bearbejde deres tanker og følelser.

Vi har tilknyttet en børne- og familie sagsbehandler, der hjælper dig med alle de praktiske ting en sagsbehandler kan hjælpe dig med.

Vi samarbejder med mandecentret og forsøger at hjælpe, således at også din mand/samlever kan få hjælp til sine problemer.

Ellers hjælper vi dig al det vi kan, med de praktiske problemer du måtte have. Det kan være svært at overskue, hvordan du får styr på alle dine opgaver, derfor støtter vi dig.

Hvor lang tid skal jeg blive på Krisecenteret?

Det er individuelt hvor længe der er brug for et krisecenterophold. Det vurderer vi i fællesskab. Nogle bliver få dage, andre uger eller måneder, det kommer an på din situation.

Hvad hvis jeg fortryder mit ophold?

Det er dit liv, det er dig der bestemmer. Du kan til hver en tid afbryde dit ophold. Vi ved det kan være svært at holde fast i sin beslutning, det er derfor vi er der. Men har du børn og har du været udsat for massiv vold, har vi pligt til at oplyse myndighederne, hvis du tager dine børn med tilbage til et voldeligt forhold.

Sådan kan du få hjælp her og nu
Når du henvender dig på krisecentret
Når jeg så får tilbudt et værelse
Hvad koster det
Hvad kan Krisecenter Hjemmet ellers
Hvor lang tid skal jeg blive
Hvad hvis jeg fortryder
bottom of page